banner deorganisatie

Quickscan |

Het doorlichten van organisaties en organisatievormen kan bij DeLacet Adviesgroep snel, zeer zorgvuldig en adequaat. DeLacet Adviesgroep stelt de diagnose kritisch, creëert draagvlak voor het leveren van advies richting de toekomst en biedt tevens – indien gewenst – ondersteuning om aansluitend de noodzakelijke veranderingen te implementeren. Neem voor meer informatie contact op met DeLacet Adviesgroep, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0594 511 811.

Organisatieadvies |

Verandering en innovatie zijn noodzakelijk binnen organisaties. Als onafhankelijk deskundige onderzoekt en diagnosticeert DeLacet Adviesgroep organisatievormen, bedrijfsvoering, cultuur en werkwijzen, kwaliteit, markt, relaties met de omgeving en rollen van medewerkers in de organisatie. Door middel van kennis en ervaring uit diverse disciplines, zoals onder andere organisatieleer, organisatiepsychologie, HR-beleid, onderwijskunde, bedrijfskunde en (bedrijfs)economie. De grondige verdieping in de organisatie resulteert in adviezen die altijd afgestemd zijn op de behoeften, de marktpositie en perspectief.

Fusies en overnames |

Binnen het MKB zijn opvolgingsvraagstukken een belangrijk issue. DeLacet Adviesgroep begeleidt grootaandeelhouders in het vinden van geschikte opvolging, het zoeken van én verbinden met gelijksoortige organisaties, het vaststellen van adequate prijsstelling en het op professionele wijze afronden van het overnameproces.

Cultuurontwikkeling |

Soms is het onvermijdelijk de organisatiecultuur te veranderen. Het realiseren daarvan staat of valt met je medewerkers. Een andere organisatiecultuur betekent dingen anders doen. Veel medewerkers moeten dat leren en hebben daar hulp bij nodig. Leidinggevenden zullen het proces trekken en zullen als eersten worden ondersteund. DeLacet Adviesgroep zal de cultuurontwikkeling al gaande het proces begeleiden. Het programma dient gedurende een langere periode een vitale plaats in de bedrijfsvoering te krijgen.

Leiderschap |

Om te kunnen veranderen en innoveren is in de eerste plaats leiderschap (de goede dingen doen) nodig, daarna management (de dingen goed doen). Met dirigeren en motiveren valt veel winst te behalen. Als leider krijg je beter zicht op jezelf en je omgeving waardoor meer succes te behalen valt.

Management development |

Management development is een investering in kwaliteit van de leiding van de organisatie. Hoe belangrijk structuren en systemen, werkprocessen en procedures ook zijn, op zichzelf zijn zij nooit het doel. Het gaat erom dat je medewerkers in staat gesteld worden om het werk goed te doen. Effectiviteitverbetering, een andere organisatiecultuur, voor veel medewerkers zijn de veranderingen lang niet vanzelfsprekend. Een andere organisatiecultuur betekent dingen anders gaan doen. Veel medewerkers moeten dat leren en hebben daar hulp bij nodig. De leiding zal dat proces moeten gaan trekken. Zij zullen als eersten worden ondersteund. In het ontwikkelproces krijgen zij de belangrijkste plaats. DeLacet Adviesgroep leert managers hoe management development als instrument een plaats kan innemen in de reguliere bedrijfsvoering. 

Het concept van een lerende organisatie, een kleurrijke organisatie, die doel- en klantgericht is, staat gelijk met de lerende mens die zich bewust is van zijn omgeving, lef heeft en zichzelf en anderen verbaast. Dit geldt zowel voor medewerkers als managers en directeuren/bestuurders.

Interim en crisismanagement |

In vrijwel alle organisaties kunnen zich omstandigheden voordoen, waardoor bestuurlijke- en managementposities onbemand zijn of dreigen te worden. Het kan zijn dat dit je organisatie ‘overkomt’, bijvoorbeeld door een plotseling vertrek of een calamiteit. Veelal wordt in zo’n soort situatie gekozen voor een tijdelijke oplossing. DeLacet Adviesgroep biedt diverse vormen van interim management, afgestemd op de specifieke vraag. Om de kwaliteit te waarborgen, zorgen wij bij iedere opdracht voor schaduwadvisering zodat voortdurende reflectie en afstemming plaatsvindt.
button1 obutton2button3button4
de diensten submenu1b de diensten submenu2b tel rechts
banner2 dejuiste1

button5DeLacet Adviesgroep | kijkt naar de verbinding tussen mens en organisatie.


DeLacet Adviesgroep kijkt o.a. naar de verbinding tussen mens en organisatie. Deze verbinding heb je nodig om te kunnen verbeteren, te innoveren, een renderende wisselwerking met de omgeving te onderhouden en ook om maatschappelijk te kunnen blijven ondernemen en te innoveren.

button6
logo witDeLacet Adviesgroep
Jan van Dijken
De rol van DeLacet Adviesgroep
De diensten van DeLacet Adviesgroeplinkedin
Contact

Copyright - DeLacet Adviesgroep - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring